Město pracuje na plánu uvolnění omezení ve školských zařízeních
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Město okamžitě po oznámení nových vládních prognóz ohledně školní výuky začalo pracovat na plánu uvolnění omezení ve školských zařízeních v Ústí nad Labem.

S řediteli a ředitelkami školských zařízení a ve spolupráci s OMOŠ připravuje město společný návrh na konkrétní způsob plánovaného otevření školských zařízení v omezeném režimu. „​Většina školských zařízení bude patrně schopna realizovat otevření v omezeném režimu od 25. května 2020. Pokud se objeví nějaký problém v určité škole (např. prostorový v ZŠ a MŠ Jitřní), pomůžeme s převedením části dětí do ZŠ nebo MŠ s volnější prostorovou kapacitou, případně přijmeme pouze děti rodičů, kteří předloží potvrzení od zaměstnavatele. Rodiče budou i vhodnou formou požádáni, aby sami zvážili, zda za těchto podmínek pošlou děti do MŠ a ZŠ. ​Velkým problémem se zatím ukazuje zajištění stravování ve školních jídelnách, ale budeme muset počkat na vývoj epidemiologické situace v dalších týdnech. Očekáváme i podrobnější výklad z MŠMT k této oblasti. Stejně tak není stále jasné, v jakém časovém režimu mají být školská zařízení otevřená, ale patrně by se mělo jednat o "obvyklý časový rozvrh" pro děti na MŠ a ZŠ (1.stupeň),“ popsal náměstek primátora Michal Ševcovic.

Předpokládá se, že zajištění desinfekce pro školská zařízení nebude v květnu již problém. „Školská zařízení budou mít prioritu v zásobení ochrannými a čistícími prostředky. Vzhledem k situaci, kdy povinná školní docházka již nebude obnovena do 30. června 2020, nebudou školy ani striktně vyžadovat přítomnost dětí ve školských zařízeních a docházka bude dobrovolná. Hodnocení na vysvědčení za II. pololetí školního roku 2019/2020 budeme řešit podle pokynů MŠMT, případně si stanovíme stejný postup pro všechny ZŠ v Ústí nad Labem,“ vysvětlil náměstek Ševcovic.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru