Zaměstnanci Krajské zdravotní dostávají od dubna na pásce o patnáct set korun víc
ilustrační foto
Ústí nad Labem

Most - Zaměstnanci Krajské zdravotní, a. s., dostávají od dubna na výplatní pásce o patnáct set korun víc.

Na základě rozhodnutí představenstva společnosti, v návaznosti na vývoj vedeného sociálního dialogu na úrovni sociálních partnerů, je v realizaci uzavření dodatku č. 1 kolektivní smlouvy, který zajišťuje pro všechny zaměstnance společnosti navýšení mzdových tarifů ve všech mzdových třídách a mzdových stupních minimálně o 1 500 Kč. Vedení Krajské zdravotní, a. s., počítá s nárůstem objemu osobních nákladů pro zaměstnance pro rok 2020 v celkové výši 329,3 milionu Kč.

„Navýšené mzdové tarify mají letos již všichni zaměstnanci Krajské zdravotní, a. s. Od 1. dubna 2020 bylo realizováno navýšení u zaměstnanců, kteří nebyli dotčení úpravou realizovanou na základě opatření schválených představenstvem společnosti a účinných od začátku roku, jež zahrnovala například úpravu systému odměňování mladých lékařů a některých nezdravotnických profesí.

Vedení společnosti považuje odměňování zaměstnanců za nesmírně důležité. Proto v době koronavirové krize uvolňuje další významné finanční prostředky pro zdravotníky pracující v první linii. Pro zaměstnance poskytující zdravotní péči pacientům s COVID-19, rozhodlo představenstvo společnosti o navýšení příplatku za výkon práce ve ztíženém pracovním prostředí na trojnásobek a realizujeme další mzdová opatření, zejména ve formě mimořádných odměn. 4

Poděkování si zaslouží všichni, kdo v našich nemocnicích pracují s obrovským nasazením více než dva měsíce s pacienty, u nichž byla potvrzena nákaza novým koronavirem SARS-CoV-2, nebo s pacienty s podezřením na onemocnění COVID-19. Za způsob, jakým si plní své povinnosti, jim patří velké uznání,“ zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s. (KZ).

„Sluší se velmi poděkovat všem ředitelům zdravotní péče jednotlivých nemocnic a zdravotnickým týmům za nasazení a rychlou reakci na vzniklou epidemiologickou situaci. A hlavně za to, že drží dlouhodobě a s vysokým standardem úroveň zdravotní péče ve skutečně nelehkých pracovních podmínkách,“ vyzdvihl Ing. Petr Fiala, generální ředitel KZ.

Možnosti kvalitně odměňovat zaměstnance KZ za přímé nasazení v boji s následky pandemie významně napomohl i fakt, že Zastupitelstvo Ústeckého kraje na svém jednání 20. dubna schválilo požadavek na finanční prostředky pro navýšení osobních nákladů v souvislosti s odměňováním zdravotnických pracovníků v nemocnicích KZ, kteří poskytují vysoce rizikovou zdravotní péči pacientům s onemocněním COVID-19. Z Fondu Ústeckého kraje tak KZ obdržela pro uvedený účel částku 15 milionů korun k pokrytí mzdových nákladů a odvodů zdravotního a sociálního pojištění.

Osobní náklady zaměstnanců KZ rostly i v roce 2019. Sestry v nemocnicích KZ od začátku loňského roku získaly příplatky za směnnost. Více než dvěma tisícům sester a dalších zdravotnických zaměstnanců, kteří pracující bez odborného dohledu v nepřetržitém provozu, a zaměstnancům na pozicích vrchní sestra, staniční sestra a ostatním vedoucím nelékařským pracovníkům byl na základě rozhodnutí představenstva společnosti přiznán příplatek 7 000 Kč. Sanitáři, praktické sestry a další zaměstnanci, kteří pracují pod odborným dohledem v nepřetržitém provozu, získali příplatek 2 000 Kč.

Nad rámec příplatků, které nastavila pro státem zřizované nemocnice vláda, pak v KZ získali příplatek 4000 Kč fyzioterapeuti, ergoterapeuti, sálové setry, laboranti a další odborní zdravotničtí pracovníci v ranním provozu, sestry v ranním, tedy především ambulantním provozu pak mají nově příplatek 1 500 Kč. Ke zvýšení mezd došlo také u sanitářů, ošetřovatelek a řidičů zdravotnické dopravní služby v ranním provozu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru