V sobotu bylo na Miladě rušno: Strážníci tu nacvičovali záchranu tonoucího
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V sobotu dne 30. května, proběhlo na jezeře Milada cvičení strážníků ze skupiny operačního zákroku, kde si zúčastnění procvičovali záchranářské techniky a cvičné i kondiční jízdy motorovým člunem. Strážníci se věnovali procvičování záchrany tonoucího, transportu tonoucího do člunu a následné první pomoci.

Tyto znalosti a dovednosti mohou strážníci uplatnit v případě potřeby nejen při povodních, ale například také při záchraně tonoucího rekreanta nebo záchraně člověka, který se rozhodl pro sebevraždu utopením. V rámci prevence kriminality a dopravní výchovy své znalosti v oblasti poskytování první pomoci tonoucímu, předávají strážníci ze skupiny operačního zákroku dětem nejen na školách v rámci výuky, ale i na letních táborech, kam za nimi pravidelně dojíždějí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru