Žena provozovala na sociální síti nelegální hazard. Nevěděla, že jde o trestný čin
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústečtí kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality ukončili vyšetřování případu „dipování přes sociální síť Facebook“. Zhruba minulý rok na konci léta byl olomouckými kolegy postoupen do Ústí spis, kde 32letá žena byla podezřelá z trestného činu Neoprávněného provozování hazardní hry.

Její jednání spočívalo v tom, že prostřednictvím sociální sítě Facebook v uzavřených skupinách nabízela věci po dětech nebo svíčky konkrétní značky ve sběratelské edici. Vždy v této uzavřené skupině dala v nabídce ke koupi několik čísel „tzv. dipů“ v hodnotě např. 40 nebo 100 korun, které následně po odkoupení všech čísel losovala na on-line generátoru náhodných čísel. Touto činností si přišla cca k 46 tisícům korun za rok.

"Obviněná žena kriminalistům uvedla, že se vůbec nedomnívala, že by se dopouštěla trestné činnosti. V současné době čelí obvinění z trestného činu Neoprávněného provozování hazardní hry, za což jí hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let nebo zákaz činnosti," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru