Senioři dostali pod stromeček Maxíka. Bude jezdit v Ústí nad Labem
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Auto, které bude sloužit seniorům jako Taxík Maxík, převzali v úterý pod vánočním stromem na Mírovém náměstí představitelé města.

Zvýhodněné taxi pro seniory a imobilní občany bude jezdit v Ústí nad Labem. Město se připojilo k projektu Nadace Charty 77 – Konta Bariéry, Senzačních seniorů a společnosti Česká lékárna. „Děkuji nadaci a všem, kteří se na zajištění této důležité služby podíleli. Je to další krok k tomu, jak pomoci seniorům ke spojení se světem,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Vlach.

Taxík Maxík je zaměřený na přepravu seniorů a handicapovaných občanů. Provozovatelem je Pečovatelská služba Ústí nad Labem. Maxík bude v provozu zejména ve všední dny od 8.00 do 17.00 a doveze klienty například k lékaři, na rehabilitaci a k dalším službám. Jeho využití přijde na 60 korun. Určen je pro seniory starší 70 let a držitele průkazů ZTP a ZTP/P bez omezení věku, kteří mají trvalé bydliště na území města Ústí nad Labem. Taxík Maxík vyjede počátkem příštího roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru