Ústecko – Hlasité troubení, auta zdobí vlajky České republiky nebo roušky. Ústeckem od trmického hypermarketu projeli v sobotu 3. dubna 2021 Jezdci za svobodu České republiky. Vadí jim zavedená současná protiepidemická opatření související s šířením nemoci Covid – 19 (pozn.red. coronavirus disease 2019).

„Vám se líbí takhle žít? Nám ne! Pracuji dvanáct hodin v potravinách. Celou dobu mít na ústech respirátor není nic příjemného,“ odpovídá před vyjížďkou žena s blond vlasy reportérovi e-ústí.cz na otázku: „Proč se akce účastní, a jakými opatřeními by zamezila šíření viru?“

„Jaký vir máte na mysli, ten uměle vytvořený nebo ten přírodní. Když se podíváte na Evropu a Ameriku, tak to připomíná jeden velký farmaceutický byznys!“ přidá se do diskuze muž s kapucí na hlavě.

„Pětadevadesát procent pozitivních na covid má lehký průběh, kdy stačí léčba doma v izolaci. Tato situace někomu vyhovuje,“ říká vedle stojící muž se slunečními brýlemi.

Je krátce před čtrnáctou hodinou a na parkoviště přijíždí dvě policejní auta. Muži zákona se poptávají po svolavateli jízdy. Po chvíli zaparkuje před vozy s vlaječky muž v saku a šálou omotanou kolem krku. Jeho naleštěné auto má složení čísel registrační značky, která byla v minulosti považována za „komtrovskou“ (pozn.red. člověk spojující byznys s politikou). „Pojedeme na Předlice, Klíši směrem na Severní Terasu. Na světlech se určitě roztrháme. Jak to půjde, zastavím, abychom se zase dali dohromady. Trasu jsem na stránky raději nedával,“ promlouvá k účastníkům akce.

Krátce po čtrnácté hodině se auta s vlajkami a rouškami začínají štosovat na výjezdu z parkoviště. Po chvíli se kolona dává do pohybu. Na Jízdu za svobodu České republiky Ústeckem dohlíží motorizované hlídky Oddělení hlídkové služby ústecké policie. Postupně se na trase ke koloně přidávají další motoristé. Když už jejich plechové lásky nezdobí státní symboly, řidiči zapínají výstražná směrová světla a troubí. Jízda za svobodu České republiky tak nekončí na avizované Severní Terase, ale pokračuje dále do Krásného Března, Neštěmic, kde se stočí zpátky do Ústí a přes Mariánský most zamíří na Střekov. Zde už kolona čítá zhruba přes dvě desítky vozidel. Po přejetí Benešova mostu a projetí centrem města vůdce kolony zamíří k hypermarketu na Severní Terase. Na přilehlém parkovišti jízda končí. „Musím zhodnotit dnešní akci za povedenou, lepší jak v Praze. Určitě tady v Ústí není poslední,“ dodává vůdce Jízdy za svobodu České republiky Ústeckem.

Podle webu Ministerstva zdravotnictví České republiky byl v Ústeckém kraji k 3. dubnu 2021 celkový počet 111 874 nakažených nemocí Covid - 19. Vysoce infekčního onemocnění, které se podle současně zjištěných informací šíří vzduchem, pokud je člověk delší dobu s nakaženým - kapénkami - slinami, nosním sekretem. Odborníci radí jako prevenci, vyhýbat se místům s výskytem nemoci Covid - 19, dodržovat zásady hygieny – pravidelné mítí a desinfekce rukou, dostatečný přísun vitamínů. Kýchat a kašlat do předloktí – ne do dlaní.

FOTOGALERIE:

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru