Ústí nad Labem - Po kontrolách na hranicích okresů ve spolupráci s policií, se celníci vrátili ke své kontrolní činnosti a hned odhalili  tři vozidla převážející drogy.

Ve čtvrtek 14. dubna prováděla mobilní hlídka ústeckých celníků na silnici č. I/13 kontrolní činnost, zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu či podléhajícím zákazům a omezením. Krátce před 13. hodinou si celníci u obce Bílina vytipovali ke kontrole dodávkové vozidlo Mercedes Benz, bílé barvy, které řídil 56letý Asiat. Celníci provedli kontrolu nákladového prostoru. Ke kontrole vozidla nasadili i služebního psa vycvičeného na vyhledávání omamaných psychotropních látek (OPL).  Alishka označila v kabině vozidla osobní taštičku ležící na sedadle. Celníci v přední kapse taštičky nalezli celofánový sáček, který obsahoval 0,45 gramu bílé krystalické látky. Provedený test Detect 4 Drugs na přítomnost OPL reagoval pozitivně na metamfetamin, tedy pervitin.

O pár hodin později už hlídka celníků operovala na komunikaci I/27, kde krátce před 17. hodinou u obce Litvínov zastavila osobní vozidlo BMW šedé metalízy, které řídil 20 letý muž. Ke kontrole vozidla nasazený služební pes  označil za sedadlem řidiče na podlaze položenou papírovou tašku. Celníci v tašce následně nalezli 20 gramů sušiny rostlinného původu s typickým zápachem marihuany. Hlídkou provedený test na přítomnost OPL, reagoval pozitivně na canabis.

V pátek 16. dubna krátce po půlnoci zastavila hlídka celníků na komunikaci I/62 v Ústí nad Labem osobní vozidlo BMW, červené barvy. Vozidlo řídil 27letý cizinec (AZE) a  na místě spolujezdce seděla 19letá žena. Ke kontrole vozidla byl nasazen služební pes vycvičený na vyhledávání OPL. Alishka označila černou kabelku s označením Guess, patřící mladé Ústečance. Celníci v kabelce objevili plastový sáček, který obsahoval 0,6 gramu sušené látky rostlinného původu s typickým zápachem marihuany. Celníky provedený test na přítomnost OPL reagoval pozitivně na canabis.

Všechna tři zjištěná porušení si z důvodu věcné nepříslušnosti na místě převzali od celníků přivolaní policisté. Asiat a dívka se dopustili zřejmě „jen“ přestupku, zatímco 20letý  mladík čelí podezření z přečinu.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru