Mateřská škola Pomněnka nezahálí
4x zdroj foto: MŠ Pomněnka
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Po více než měsíční pauze, kdy byly mateřské školy uzavřeny z důvodu špatné epidemické situace, se mohly děti do MŠ Pomněnka opět vrátit. Děti se těšily na hry s kamarády, společně strávené chvíle, zkoumání i společné tvoření.

Při znovuotevření mateřské školy jsme se snažili dětem co nejvíce usnadnit a zpříjemnit adaptaci, například tradičním karnevalem v maskách čarodějů a čarodějnic nebo novou akcí „Srdíčkový den“, kdy jsme si všichni připomněli, koho, a proč máme rádi. Na děti také čekalo ve školce na zahradě překvapení v podobě nové zemní trampolíny.

Ani v čase uzavření děti z Pomněnky nezahálely. Paní učitelky pro ně připravily výukové materiály, pracovní listy, omalovánky, básničky i inspirace k jarnímu tvoření v domácím prostředí, nejen pro nejstarší předškoláčky, pro které je distanční výuka povinná, ale i pro mladší děti, pro které je pobyt doma již dlouhý.

Děti ze všech tříd měly během uzavření MŠ možnost vídat se se svými kamarády a svými učitelkami formou on-line setkávání z pohodlí domova.  Domácí hravé „učení“ probíhalo každý den, nebylo povinné a děti dle chuti a času měly možnost se setkání účastnit. Paní učitelky s dětmi udržovaly nejen sociální kontakt, který je pro děti velmi důležitý, ale děti si společně měly možnost zatancovat, zacvičit, zazpívat, zahrát na netradiční domácí nástroje, tvořit různé výrobky s jarní a velikonoční tématikou. Rodiče byli s touto formou výuky velice spokojeni. Dále jsme vytvořili „VZKAZOVNÍČEK“, kam nám mohly děti vkládat různá psaní, vzkazy, nebo obrázky pro zdravotníky v nemocnicích. Tím jsme je chtěli podpořit a udělat radost v této nepříznivé době.

 Zaslala: Bc. Denisa Bukorová, ředitelka MŠ Pomněnka

2404 ms pomnenka

2404 ms pomnenka3

2404 ms pomnenka4

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru