Cyklostezku místo železniční trati Kozí dráha starostové odmítají
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Poslední jednání o železniční Kozí dráze, která vede z Oldřichova u Duchcova do Děčína, vyvolala nevoli v samosprávách některých dotčených obcí. Z otevřeného dopisu ministrovi dopravy, pod kterým jsou podepsaní čtyři starostové, vyznívá, že se jednání neslo v duchu O nás, bez nás.

Setkání s generálním ředitelem Správy železnic, na kterém se o budoucnosti Kozí dráhy mluvilo, se uskutečnilo 13. května. Pozvánku ale obdržel pouze primátor města Děčín a náměstek hejtmana Ústeckého kraje Jiří Řehák. Hejtman Ústeckého kraje se jednání nezúčastnil.

V dopise ministrovi mimo jiné stojí: „Výsledkem byla dohoda Správy železnic s městem Děčínem o vybudování cyklostezky v jeho katastru. Ústecký kraj zájem o realizaci cyklostezky v tělese trati Děčín – Oldřichov u Duchcova nemá. Další dotčené obce na jednání pozvané nebyly. Veřejně společně prohlašujeme, že s alternativou spolufinancování a provozování cyklostezky v tělese Kozí dráhy, zásadně nesouhlasíme.“ Dopis podepsali starostové Proboštova, Novosedlic, Telnice a Velkého Chvojna.

Představitelé jmenovaných samospráv kritizují, že nebyli k jednání vůbec přizváni. Současně zdůrazňují, že nesouhlasí s přeměnou jakékoliv části dráhy na cyklostezku a trvají na dodržení platného Memoranda na obnovu provozu na Kozí dráze, které bylo schváleno zastupitelstvy jednotlivých obcí a měst.

Podle informací místostarosty Proboštova, Romana Nešetřila, se k problematice Kozí dráhy uskuteční tisková konference. Konat se bude v úterý 22. června, od 10 hodin, v proboštovské Sokolovně. Účastníci mimo jiné zhlédnou pracovní verzi dokumentárního filmu Záhada lokálek – Kozí dráha.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru