Chirurgové z Masarykovy nemocnice začali operovat v Rumburku
Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Rumburk - Operační sály v Lužické nemocnici v Rumburku začali tento týden využívat chirurgové z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Jednalo se o výkony odpovídající vybavení a možnostem rumburské nemocnice.

Vedení Krajské zdravotní, a.s., tak potvrdilo svá předchozí tvrzení, že mu jde o efektivnější využití nemocničních kapacit tak, aby se vyšlo vstříc obyvatelům Ústeckého kraje, kterým byly díky pandemii Covidu-19 odložené plánované operace.

„Vše dopadlo skvěle. Musím pochválit nejen své kolegy z Masarykovy nemocnice, ale také personál rumburské nemocnice. Všichni odvedli plně profesionální výkon na vysoké úrovni,“ komentuje spolupráci s Lužickou nemocnicí MUDr. Martin Sauer, primář Chirurgického oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Lékaři v Rumburku odoperovali pacienty připravené k plánovaným operacím žlučníku a kýly.

V nastavené spolupráci bude Krajská zdravotní, a.s., pokračovat. „Ukazuje se nám, že je to jedna z cest, jak ulevit dalším našim zařízením. Pacientů na plánované výkony čeká opravdu hodně, proto jim v případech, kde to je možné, nabízíme možnost operace v rumburské nemocnici. Nemusí tak prodlužovat své zdravotní problémy,“ říká generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Petr Malý, MBA.

Lužická nemocnice se stane oficiálně součástí Krajské zdravotní, a.s., již o letošních prázdninách, konkrétně 1. července. Cílem vedení společnosti je z vybudovat z Lužické nemocnice zařízení, které bude poskytovat pacientům plně profesionální péči odpovídající dnešním standardům.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru