Hostovickou ulici čeká rekonstrukce, dočká se rozsáhlých úprav
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vyhlášení veřejné zakázky na zřízení chodníku podél silnice Hostovická schválila rada města. Vybudovány budou i dva nové osvětlené přechody či zálivy pro podélné parkování.

Předpokládaná hodnota plnění je 9 500 000 Kč. Jedná se o stavbu chodníku podél silnice. Chodník bude s povrchem z betonové zámkové dlažby, stávající vjezdy k sousedním nemovitostem zůstanou zachovány. Dále budou nově zřízeny dva přechody pro chodce, které budou nasvětleny veřejným osvětlením. Podél chodníku budou vybudovány dva zálivy pro podélné parkovací stání.

V místech, kde bude chodník zasahovat do přilehlého svahu, budou osazeny betonové palisády. Dále budou provedeny stavební úpravy stávající točny MHD, kde bude vybudován po jejím vnějším obvodu chodník z betonové zámkové dlažby šířky 1,5 m a vozovka točny MHD bude provedena z asfaltového betonu. Chodník na točnu bude zpřístupněn z ul. Hostovická přes přechod pro chodce. Nástupiště zastávky ve směru do Ústí nad Labem bude v prostoru chodníku, který bude v tomto místě rozšířen na 2 m.

V opačném směru na Hostovice bude zastávka doplněna o nový chodník s nástupištěm z betonové zámkové dlažby, a to včetně přístřešku, přístup bude zajištěn z ul. Hostovická přes přechod pro chodce. Zřízeno bude i místo pro přecházení (z důvodu existence dětského hřiště) přes silnici č. III/25839 (ul. Hostovická), které bude nasvětleno veřejným osvětlením. Předpoklad dokončení stavby je do 31. 5. 2022.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru