Ulice Nová bude nově dvoupruhová, dojde i k dalším úpravám
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rada města schválila vyhlášení veřejné zakázky s názvem Revitalizace ulice Nová, Ústí nad Labem – Střekov 2. etapa. Jejím cílem je vybudování nového místa pro přecházení, doplnění veřejného osvětlení a změna na dvoupruhovou komunikaci.

Předpokládaná hodnota plnění je 5 500 000 korun bez DPH. Předmětem zakázky je vybudování místa pro přecházení a přechodu pro chodce přes ulici Novou na Střekově, s tím související úpravu vodorovného dopravního značení a organizace dopravy v části ulice Nová a v přiléhajících křižovatkách, dále je součástí doplnění veřejného osvětlení na místě pro přecházení a přechodu pro chodce. Ulice Nová bude změněna na dvoupruhovou komunikaci. Střední pruh bude využit pro zřízení odbočovacích pruhů v křižovatkách, pro zřízení ochranných ostrůvků a ve zbývající části bude plocha vyplněna dopravním stínem.

Důvodem je nutnost úpravy obou přechodů u školy i u krematoria, u kterých není možné vedení přes dva jízdní pruhy v stejném směru. Současně budou upraveny obě křižovatky ulic Kamenná x Nová, na kterých bude zlepšen rozhled při vyjíždění z vedlejší ulice. V souvislosti se zřízením místa pro přecházení u školy bude přemístěna autobusová zastávka ve směru do centra a budou doplněny chodníky tak, aby byla vytvořena bezbariérová trasa. Předpokládaný termín zahájení je 14 dnů po nabytí účinnosti smlouvy o dílo, dokončení bude do 24 týdnů od předání staveniště.

Následně bude pokračovat třetí fáze výstavby, která bude akceptovat požadavky cyklistů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru