V ulicích se montují nové hlásiče Varovného a informačního systému obyvatelstva
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Město v rámci operačního programu životního prostředí realizuje nový Varovný a informační systém obyvatelstva (VISO) a rozšiřuje digitální povodňový plán pro ORP Ústí nad Labem.

Právě probíhá druhá etapa montáže bezdrátových hlásičů, které jsou umisťovány na sloupy veřejného osvětlení. Celkově bude nainstalováno 681 hlásičů, 1731 reproduktorů a jeden srážkoměr, který slouží k získávání okamžitých informací zejména o přívalových srážkách. Projekt je rozdělen na dvě etapy, kompletně hotová je 1. etapa, jejíž dokončení a zkušební provoz proběhl v listopadu a prosinci 2020.

Smyslem projektu je zajištění základního ozvučení povodňové oblasti města prostřednictvím venkovních akustických jednotek a detekce zvýšení vodní hladiny pro včasné varování obyvatel.

Projekt je financován z prostředků EU a jeho cena je stanovena na 31 034 194 Kč s DPH, 1. etapa projektu, která byla dokončena v řádném termínu, je již proplacena (9 747 203 Kč s DPH). Projekt má být kompletně dokončen v listopadu 2021.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru