Nepozorní řidiči bourají nejčastěji u Fora. Podle webu portalnehod.cz jde o nejrizikovější místo v Ústí
Nejčastěji řidiči bourají u Obchodního centra Forum. 2x foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Nejčastěji bourají řidiči u Obchodního centra Forum. Naštěstí jde jen o ťukance bez zranění. Na svých stránkách to uvádí portalnehod.cz zřízený Českou kanceláří pojistitelů, který přináší ucelený přehled lokalit, kde se v Česku nejvíce bourá. Zdrojová data portálu tvoří nejen statistiky dopravní policie, ale také data od pojišťoven. 

„Nejčastější příčinou střetu v okolí OC Forum je nevěnování se plně řízení auta řidičem. Průměrná škoda u jedné nehody činí 22 tisíc korun,“ uvádí web.

Řidiči, kteří v rámci svých pracovních povinností projíždí místem opakovaně, označují za nejrizikovější křižovatku u výjezdu ze spodních garáží Fora směrem k vlakovému Hlavnímu nádraží. „Zdi viaduktu brání pořádnému výhledu. Řidič si musí hlídat i případné chodce na přechodu. Dalším rizikovým místem bych označil světelnou křižovatku u vjezdu do patrových garáží. Řidiči odbočující z ulice U Trati do Malé Hradební pouze na zelenou šipku si neuvědomují, že musí dát přednost autům jedoucím od bývalého autobusového nádraží. Hodně často okamžitě přejíždí do prostředního pruh. To dělají hlavně mimo ústečtí,“ uvedl Vít Kopecký.

2410 vyjezd forum

Krajský koordinátor BESIPu pro Ústecký kraj Milan Stehlík pro web portalnehod.cz uvedl, že jde o celkově problematickou lokalitu. „A to včetně okružní křižovatky pod Větruší a následně křižovatky Střelecká x Přístavní x Pražská. Podle dat Policie ČR jsou nehody rozprostřeny do celého prostoru. Věřím, že plánovaná přestavba tohoto úseku přispěje k vyšší bezpečnosti a sníží celkovou nehodovost v lokalitě,“ říká Milan Stehlík a dodává, že i výjezd z OC Forum do ulice Malá Hradební není bezproblémový. „Prospělo by tam častější údržba zeleně, která zde brání ve výhledu řidičům.“

Portalnehod.cz přináší užitečné informace pro řidiče, starosty i novináře. Návštěvníci si mohou dohledat místa, kterými pravidelně projíždějí, a zjistit, kde je třeba dbát zvýšené opatrnosti. Pokud lidé uvidí, že v jejich blízkosti se nacházejí rizikové lokality, mohou je sdílet ve veřejném prostoru a nabádat patřičné orgány k jejich řešení. Naopak státní správa i samospráva mají v rukou efektivní nástroj, s jehož pomocí mohou vyhledávat nebezpečné úseky a realizovat nápravu. Mapa rizikových míst nabízí přehled lokalit s největším výskytem dopravních nehod za posledních 24 měsíců s aktualizací každých 14 dní.

{article Křižovatky pod Větruší čekají úpravy. Dojde i ke změně přednosti v jízdě}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article Řidiči na světelné křižovatce pod Větruší nerespektují dání přednosti v jízdě. Kraj plánuje úpravu}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru