Ústečtí strážníci nově využívají dvě sanitky. Pomohou s převozy opilců, narkomanů a bezdomovců
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vzhledem k tomu, že lidí bez domova přibývá a ti se často zdržují v centru města, kde se většinou nachází v silně podnapilém stavu a svým protiprávním jednáním obtěžují kolemjdoucí, musí velmi často na těchto místech zasahovat městská policie.

Bezdomovci zde spí na lavičkách, nebo na veřejných prostranstvích a kolem sebe šíří značný nepořádek, který po nich musí někdo neustále odklízet. Nezřídka strážníci musí takového člověka probudit a pokusit se ho „rozchodit“, nebo v tom horším případě zavolat na místo zdravotní záchrannou službu, která by mohla být užitečná na úplně jiném místě.

Z tohoto důvodu město zakoupilo od Zdravotní záchranné služby Ústeckého kraje dvě ojeté sanity, které již pro jejich potřeby nevyhovovaly, ale pro jednoduché převozy opilců, narkomanů nebo bezdomovců mohou sloužit dále. Jedna sanita bude umístěna v areálu městské policie Na Nivách, ta druhá bude sloužit strážníkům z Neštěmic. Oba sanitní vozy zbývá ještě vybavit potřebným zdravotním materiálem a proškolit strážníky z první pomoci pro převoz těchto lidí do záchytné protialkoholní stanice, nebo do jiného příslušného zařízení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru