V bývalé ubytovně v Čelakovského ulici vznikají nové byty pro seniory a potřebné profese
Foto: Město Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Byty pro seniory a potřebné profese začalo budovat město v bývalé ubytovně v Čelakovského ulici. Stavbu si v úterý převzal vybraný zhotovitel SIM stavby.

Cílem rekonstrukce objektu je vytvoření 33 nových bytů – 16 z nich bude určeno primárně pro sociálně slabé seniory, zbylých 17 bude pro občany vykonávající potřebné profese (zaměstnanci IZS, škol či domovů pro seniory). „Byty v Čelakovského ulici nám umožní nabídnout zvýhodněné bydlení těm, kteří si jej obzvláště zaslouží. Vedle seniorů chceme byty nabízet například i učitelům či zdravotníkům, jednáme proto i o spolupráci s Ústeckým krajem a Krajskou zdravotní, která by tak získala možný benefit a motivaci pro své zaměstnance,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Vlach.

Rekonstrukci bývalé ubytovny provede firma SIM stavby, která vyhrála v září výběrové řízení s nabídkovou cenou zhruba 26 790 000 Kč. Více než polovinu nákladů však pokryje dotace ze Státního fondu podpory investic. „Jsem rád, že se nám podařilo tuto dotaci získat. I díky ní můžeme pomoci k lepšímu a dostupnějšímu bydlení více než třem desítkám domácností. Ačkoliv to byl opravdu zdlouhavý proces, věřím, že vše půjde hladce a rekonstrukce bude úspěšná,“ sdělil náměstek primátora Pavel Tošovský.

Od obou náměstků si zástupce zhotovitele stavební firmy převzal symbolicky dokumenty k zahájení stavby. Hotovo by mělo být do dvanácti měsíců.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru