V hospodě v centru města se vykašlali na vládní nařízení, popíjelo se tu i po půlnoci
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 11.12.2021, vykonávala hlídka strážníků v rámci pochůzkové činnosti kontrolní činnost se zaměřením na dodržování veřejného pořádku a případné porušování obecně závazných vyhlášek v centru města Ústí nad Labem.

Při této činnosti si hlídka MP všimla pohybu neznámé osoby, před provozovnou stravovacích služeb v centru města v ulici Hrnčířská, a to v čase 00:05 hod., kdy následně tato neznámá osoba vešla to provozovny. Výše zmíněná hlídka strážníků pojala podezření, že provozovna není uzavřena pro veřejnost, v rozporu s usnesením vlády ČR ze dne 25.11.2021 č. 1066. Následně strážníci přivolali své kolegy a vyčkali do příchodu druhé hlídky, kdy obě hlídky šly prověřit výše uvedené podezření.

1412narizenikz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Hlídky vstoupily do provozovny, která nebyla uzamčena v čase 00:18 hod., kdy se v provozovně nacházelo několik hostů a obsluha. Z tohoto důvodu hlídka přistoupila k obsluze provozovny a upozornila ji na protiprávní jednání, kterého se dopouští a zároveň ji vyzvala k prokázání totožnosti. Dále byli strážníky zjištěni hosté v provozovně. Po tomto zjištění bylo provozovateli sděleno důvodné podezření ze spáchání přestupku na úseku o krizovém řízení a o změně některých zákonů, kdy provozovatel umožnil přítomnost veřejnosti v provozovně stravovacích služeb v rozporu s Usnesením vlády ČR. Z důvodu závažnosti celé události, bylo sepsáno úřední oznámení o spáchaném přestupku s tím, že celá věc bude předána příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru