Bezdomovci si vybudovali provizorní obydlí, strážníci je z místa vykázali
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V obvodu Severní Terasy pokračovaly kontroly, zaměřené na zahrádkářské chatové oblasti a na lidi bez domova, kteří vybírají kontejnery na domovní odpad a po sobě zanechávají na zemi značný nepořádek.

Během akce prošli a zkontrolovali strážníci všechny zahrádkářské kolonie a jejich okolí, kde neshledali žádné vážnější pochybení ze strany chatařů. Všechny opuštěné objekty byly uzamčeny a řádně zabezpečeny. Při kontrole bezdomovců bylo z místa vykázáno šest osob, které porušovaly právní normy, a to především tím, že si budovaly svá provizorní bydlení na veřejných prostranstvích.

1712mpulkz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Všichni bezdomovci byli řádně poučeni, kam a na koho se mohou obrátit v situacích, kdy nemají co jíst, nebo nemají kde spát. Strážníci všem bezdomovcům rozdali letáky s kontakty, na které se mohou obrátit v nouzových situacích. Tři osoby byly z místa vykázány, když se přehrabovaly v kontejnerech na domovní odpad a po sobě zanechaly na zemi nepořádek. Ten za asistence strážníků musely po sobě uklidit. Některých těchto preventivně bezpečnostních akcí se zúčastnili i zaměstnanci z odboru sociálních věcí ÚMO Severní Terasa. Akce, zaměřené na veřejný pořádek budou pokračovat i nadále.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru