Primátor Petr Nedvědický se vyjádřil k aktuální situaci na Ukrajině
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Stanovisko primátora Ústí nad Labem Petra Nedvědického k invazi na Ukrajině zveřejnilo město Ústí nad Labem na svých stránkách.

Situace na Ukrajině dosáhla kritického bodu. Vývoj celého konfliktu je značně znepokojující. Jsem pevně přesvědčen, že Ukrajina jakožto suverénní demokratický stát má plné právo rozhodovat o svém směřování a své budoucnosti. Kroky Ruska, které jsou vůči Ukrajině v poslední době vedeny, považuji za absolutně nepřijatelné. Jde o jasné akty agrese, které porušují mezinárodní právo a které do 21. století nepatří.

Ruská invaze na východní Ukrajinu je velice podobná situaci, která se odehrála v našem pohraničí na konci 30. let minulého století, a která měla pro místní obyvatele tragické následky. Neměli bychom dovolit, aby Rusko ve jménu falešné mírové mise obsazovalo části suverénního státu. Měli bychom se snažit o mírové řešení vedené formou dialogu a bez použití násilí.

Tímto bych proto chtěl vyjádřit solidaritu s lidmi zasaženými současnou situací a také plnou podporu svobodné a nezávislé Ukrajině.

PhDr. Ing. Petr Nedvědický, primátor města

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru