Ústecký kraj rozdělí ukrajinským uprchlíkům stovky SIM karet
První SIM karty pro uprchlíky. Foto: Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V rámci humanitární pomoci předal zástupce společnosti O2 prvních 600 SIM karet hejtmanovi Ústeckého kraje Janu Schillerovi. Další várka bude podle potřeb následovat. Karty budou sloužit pro ukrajinské uprchlíky.

Tyto SIM karty budou uprchlíkům distribuovány pomocí Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU), jehož provoz zahájil Ústecký kraj ve čtvrtek 3. března 2022 v budově bývalého rektorátu ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) v ulici Hoření.

Za první dny svého působení odbavilo krajské asistenční centrum a vyřídilo základní náležitosti pro stovky občanů Ukrajiny, kteří prchají před válkou. Centrum je uprchlíkům z Ukrajiny k dispozici nepřetržitě 24 hodin 7 dní v týdnu. Žadatelé po příjezdu do republiky a příchodu do centra se nejprve musí na místě zaregistrovat u cizinecké policie, následně dostanou roční víza, čeká je také registrace u zdravotní pojišťovny. Příchozí si zároveň na jednom místě mohou vyřídit i pracovní povolení na úřadu práce.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru