V Trianglu pracuje o 555 lidí méně než před rokem. O která místa tam nyní mají firmy zájem?
Zóna Triangle. Ilustrační foto. Zdroj: SPZ Triangle
Ústí nad Labem

Bitozeves – Strategická průmyslová zóna Triangle, která leží mezi městy Žatec, Chomutov a Most, dávala ve 13 různých firmách ke konci loňského roku práci méně lidem než na konci roku 2020.

Vyplývá to z údajů o zaměstnanosti v zóně, které zveřejňuje vedení Trianglu. Ke konci prosince 2021 tam tak pracovalo 4815 zaměstnanců. O rok dříve to bylo 5370 lidí a i na konci roku 2019 šlo o vyšší číslo: 5307 zaměstnanců.

Za loňský rok tak šlo o úbytek 555 pracovníků. Firmy zaostávají v zaměstnávání lidí i proti plánovanému počtu zaměstnanců podle jejich investičního záměru. Podle toho mělo být v Trianglu ke konci loňského roku už 6097 pracovníků. Tedy o skoro třináct stovek více, než ve skutečnosti bylo.

Firmy v zóně momentálně poptávají například operátory, obsluhy obráběcích strojů, svářeče, elektrikáře, ale i třeba IT specialisty a některé manažerské pozice. Přehled volných míst zde.

Nejvíce lidí pracuje v továrně Nexen, a to něco přes jeden tisíc osob. S devíti stovkami zaměstnanců následuje Gestamp a k osmi stovkám se blíží Grammer.

Nyní v Trianglu investoři podnikají na více než dvou stech hektarech. 57 hektarů je rezervovaných a 62 hektarů ploch je volných.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru