Podezřelí muži nahlíželi do aut, někdo je při tom viděl. Policisté je pak dopadli přímo při činu
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Povrly - Ústeckým policistům z oddělení hlídkové služby se podařilo zadržet pachatele přímo při činu. V neděli krátce po třetí hodině ráno na linku 158 volal svědek, že v blízkosti domu v Povrlech zastavilo vozidlo a pohybují se tam dva podezřelí muži, kteří nahlíží do aut.

Operační důstojník ihned na místo vyslal policejní hlídku. Ta propátrala okolí, ale podezřelé muže nenašla. Policisté hovořili s očitým svědkem a sdělili mu, že kdyby se muži vrátili, tak ať opětovně zavolá. Zhruba po hodině svědek opět volal a to už policejní hlídka byla úspěšná. Na místě překvapila dva muže (23, 23), kteří si již do svého vozidla připravovali věci k odcizení. Jednalo se o 35 kusů různých motorů pocházejících z blízkého skladu, do kterého se vloupali.

Muži byli zadržení a převezeni do policejní cely. Při výslechu se přiznali, že motory chtěli odcizit a prodat ve sběrných surovinách. Zároveň z výslechu vyplynul další spolupachatel (22), který ovšem toho dne z lupu vypadl, protože jej jiná policejní hlídka chytila za volantem, i když má vysloven zákaz řízení vozidel. Den předtím se ale na vloupání do stejného objektu podílel. V tu noc ale nemohl, tak byl osloven a zastoupen „kolegou“.

"Předběžně vyčíslená škoda se pohybuje kolem 160 tisíc korun. V současné době jsou všichni tři podezřelí z trestného činu krádeže a vzhledem k tomu, že v minulosti byli za majetkovou trestnou činnosti již odsouzeni, tak jim hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let. Dvaadvacetiletému muži bylo rovněž ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru