STALO SE: Muž po městě řádil jako smyslů zbavený! Viní ho z pěti trestných činů, všechny stihl za víkend
ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Lounsko - Několika trestných činů se měl během minulého víkendu podle policistů dopustit 33letý muž z Lounska. Jeho řádění začalo podle všeho už v pátek večer.

Tehdy měl v ul. Karlova v Lounech vypustit u zaparkovaného vozidla vzduch z pneumatiky a další pneumatiku měl rovnou propíchnout nožem. Později měl ještě kusem betonu rozbít přední a zadní okno. Beton prohozený zadním oknem poškodil i roletku a zadní sedadlo vozidla. Škoda byla předběžně vyčíslena na 14 tisíc korun.

"V sobotu brzy ráno měl dotyčný vulgárně pokřikovat po zákaznících lounského supermarketu a klackem bouchat do plexiskla u „informací“, kde se marně dožadoval žetonu do nákupního vozíku. Přivolaného pracovníka ostrahy pak měl zmíněným klackem udeřit do žeber a hlavy, o kterou mu klacek zlomil a způsobil mu tím tržnou ránu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Jeho „jízda“ tím zdaleka neskončila a naopak začala nabírat na obrátkách. V neděli po páté hodině ráno měl opět v Lounech, tentokrát na křižovatce ulic Českých Bratří a Husova hodit smeták na projíždějící vozidlo. Když jeho řidič zastavil a zeptal se, co to má znamenat, začal mu dotyčný s nožem v ruce vulgárně vyhrožovat. Proto řidič raději z místa odjel oznámit událost městským policistům.

Třiatřicetiletý muž však zřejmě stále neměl dost a ve svém řádění stále pokračoval. V ulicích Prokopova a Husova měl nožem propíchat pneumatiky desítce zaparkovaných vozidel, každému z nich jednu, způsobená škoda výrazně přesahuje 20 tisíc korun.

Dotyčný vše završil o okamžik později, kdy ještě než ho policisté ve spolupráci s městskými strážníky zadrželi, stačil přepadnout v ulici Husova muže. Tomu měl přiložit ke krku nůž a vyzvat ho, aby mu dal telefon, což napadený muž ze strachu udělal.

O pár minut později byl podezřelý nedaleko zadržen. U sebe měl podle policistů nejen odcizený mobil, ale také tři různé nože a koště.

"Vyšetřovatel muže obvinil ze spáchání několika trestných činů. Stíhá ho pro poškození cizí věci, výtržnictví, pokus ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a loupež. Obviněný je stíhán vazebně a v případě odsouzení by mohl za mřížemi strávit až deset let," dodala policejní mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru