Muž u obchodního centra ukradl kolo, díky kamerám za chvíli skončil v poutech
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 24. 03. 2022, v době od 18:10 hod. do 18:23 hod. vykonávala hlídka strážníků kontrolní a pochůzkovou činnost v ulici U Nádraží, se zaměřením na dodržování veřejného pořádku. Výše zmíněná hlídka byla v 18:23 hod. kontaktována operačním střediskem městské policie, kdy jí operátor nahlásil, že na tísňovou linku městské policie telefonoval oznamovatel, který operátorovi sdělil, že u OC Fórum zřejmě dochází ke krádeži jízdního kola ze stojanu, ve kterém je kolo umístěno.

Pachatelem měl být muž středního věku, který přeštípával bezpečnostní lanka, kterými bylo kolo zajištěno. Hlídka se na místo neprodleně vydala, ale kolo ani zmiňovaný muž se na místě nenalézal. V té chvíli se k hlídce přihlásil oznamovatel celé události, který strážníkům sdělil, že se neznámému muži podařilo kolo odcizit a on i s bicyklem zamířil do ulice Revoluční. Dále byl strážníkům podán popis kola i oblečení, které měl pravděpodobný pachatel na sobě.

2803kolokz2

Foto: MP Ústí nad Labem

Strážníci předali tyto informace operátorovi, aby se na kamerovém systému podíval po okolí centra města, zda někoho, podobného popisu a kola nespatří na monitorech kamerového systému. Operačnímu důstojníkovi se v ulici Revoluční podařilo na monitorech kamerového systému zachytit neznámého muže, odpovídajícího danému popisu a přes vysílačku informoval strážníky o jeho pohybu centrem města. Na Lidické náměstí se hlídce podařilo muže zadržet za užití donucovacích prostředků a omezit jej na osobní svobodě. Vzhledem k tomu, že jednání muže vykazovalo znaky trestného činu, byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si celý případ i pachatelem převzala k dalšímu šetření.

2803kolokz3

Foto: MP Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru