Krizový štáb řešil uprchlíky z Ukrajiny i šíření covidu. Jaká je nyní situace v našem kraji?
Krizový štáb Ústeckého kraje řídí hejtman Jan Schiller (druhý zleva). Foto: Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V úterý 29. března zasedal Krizový štáb Ústeckého kraje (KŠÚK), aby zhodnotil činnost Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU).

Od začátku fungování KACPU zaregistrovalo již 9 311 osob, kteří do Ústeckého kraje dorazili, v průměru se registruje cca 250 osob denně. Na krajském úřadě funguje centrum materiální pomoci Ukrajině, které od pondělí do pátku v čase 7 až 17 hodin přijímá materiální dary v podobě lůžkovin, matrací, skládacích lehátek, postelí apod.

Pod Dobrovolnickým centrem v Ústí nad Labem rotuje téměř 300 dobrovolníků a tlumočníků. Krajská zdravotní, a. s., zřídila takzvané UA POINTY pro poskytování urgentní zdravotní péče pro uprchlíky ve svých nemocnicích v Ústí nad Labem, v Děčíně a v Mostě.

Krajský úřad zřídil CALL CENTRUM (telefonickou infolinku) pro poskytovatele ubytovacích kapacit, na které poskytuje veškeré momentálně dostupné informace k chystanému uzavírání smluv ohledně poskytování finanční kompenzace za ubytování lidí z Ukrajiny prchajících před válečným konfliktem.

Krajský úřad zprovoznil centrum materiální pomoci Ukrajině, od pondělí do pátku v čase 7 až 17 hodin centrum shromažďuje poskytnuté materiální dary.

Situace ohledně šíření onemocnění covid-19 v Ústeckém kraji stagnuje. Aktuální reprodukční číslo R je 0,85, situace v nemocnicích je nadále stabilizovaná. Aktuálně je 100 hospitalizovaných pacientů v nemocnicích, z toho 11 na JIP a 5 na umělé plicní ventilaci.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru