VIDEO: Muž utíkal před policisty jako Spiderman - slézal po balkónech! Skrýval se více než rok
"Pavoučí muž" slézal před policisty po balkónech. Reprofoto video: Policie ČR
Ústí nad Labem

Děčín - Děčínští policisté včerejšího dne v dopoledních hodinách vypátrali a zadrželi 27letého muže, který se více jak rok schovává a vyhýbá nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Muž měl den před Štědrým dnem nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody, kam jej soud poslal pro páchání majetkové trestné činnosti.

Vzhledem k tomu, že nenastoupil, tak soud vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a bylo vyhlášeno po muži celostátní pátrání. Policii se mu dařilo dlouhodobě unikat, až včera v dopoledních hodinách sklapla past. Obdrželi jsme informaci, že se nachází v bytu své přítelkyně, která se rovněž dlouhodobě nedostavovala na obvodní oddělení a místo, kde se přítel nachází, tajila. Policisté byli na akci velmi dobře připraveni. Měli zajištěné všechny únikové cesty. Někteří šli dovnitř, část z nich hlídala panelový dům z venku. Ve chvíli, kdy zabouchali na dveře bytu a zvolali zákonnou výzvu k otevření bytu, tak za dveřmi bylo slyšet velmi rychlé přemisťování a slova „neotevřu, jděte pryč!“.

"Po výzvě, že dojde k násilnému vstupu, dveře vyrazili a v tu chvíli zjistili, že hledaný „jako pavoučí muž“ slézá po balkonech dolů. Jednalo se o byt v 8.patře. Policisté, díky sehranosti a koordinaci s kolegy venku, přesně věděli, kde se muž nachází. Postupně kontaktovali obyvatele v nižších patrech. Utíkající byl ale opravdu velmi rychlý a podařilo se jej zadržet až na balkóně bytu ve 3.patře. Sedmadvacetiletý muž byl zadržen a eskortován na policejní oddělení. V současné době se nachází již ve výkonu trestu odnětí svobody a je obviněn z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru