Přes 200 nehod za týden! Při víkendové těžké havárii se zranili čtyři lidé
Nehoda v Krupce. Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V minulém týdnu došlo v Ústeckém kraji ke 210 dopravním nehodám a haváriím. Žádná osoba nebyla usmrcena. Těžce zraněny byly čtyři osoby a lehké zranění utrpělo 24 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na více než 13 milionů korun.

"Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 107 případech. V 15 případech bylo příčinou nedání přednosti v jízdě, v 21 případech nepřiměřená rychlost a ve dvou případech nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu bylo osm účastníků dopravních nehod," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Nejvíce nhod se stalo na Teplicku (34). O jednu méně potom na Chomutovsku. Na Ústecku policisté vyšetřovali 32 havárií, na Děčínsku 29, na Mostecku 28 a na Lounsku 26. Nejméně jich bylo na Litoměřicku (22). Šesti nehodami se zabývalo dálniční oddělení Řehlovice.

Jedna z nejvážnějších nehod minulého týdne se stala o víkendu v Krupce. V sobotu po čtvrté hodině ráno na křižovatce ulic Revoluční a 5. května řidič osobního vozu jedoucí od Přestanova nepřizpůsobil rychlost svého vozidla povaze a stavu komunikace, kdy na mokrém povrchu v levotočivé zatáčce dostal s vozidlem smyk. V důsledku toho vyjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do zdi domu.



Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění řidiče (21 let), těžkému zranění spolujezdce na zadním sedadle za řidičem a dále ke dvěma lehkým zraněním osádky vozu. Všechny osoby byly převezeny záchrankou do nemocnice. Požití alkoholu u řidiče bylo vyloučeno.

Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 74 tisíc korun. Případ je policisty řešen pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru