Řidiči měli při kontrolách problém, kanystry s naftou a alkoholem jim celníci zabavili
Foto zdroj: Celní správa
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Na dálnici D8 u Lovosic kontrolovala v uplynulých dnech mobilní hlídka celníků vozidla ve směru ke státní hranici s Německem. Jedním z nich byl i tmavomodrý Opel Frontera s maďarskou poznávací značkou a přívěsným vozíkem.

Cizinec na dotaz celníků, zda převáží nějaké cigarety, lihoviny a jiné vybrané výrobky sdělil, že má u sebe jen jeden karton cigaret, jídlo a pití na cestu. Celníci však při kontrole zavazadlového prostoru objevili pět plných plastových barelů.

"Ve třech nádobách se nacházela tekutina s nádechem motorové nafty a ve dvou kanystrech byla čirá kapalina s lihovým odérem. Maďarský řidič uvedl, že se jedná o 60 litrů motorové nafty, kterou údajně zakoupil ve své domovině a 21 litrů domácí pálenky. Tu veze okoštovat známému do Německa," uvedl mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý. Celníci kontrolním měřením ramanovým spektrometrem naměřili destilátu, který postrádal maďarské či jiné kontrolní pásky, lihovitost 50 %.

Pro přepravu takového množství vybraných výrobků neměl pětapadesátiletý muž potřebné doklady. Hlídka tak vybrané výrobky v nadlimitním množství (40 litrů nafty a 12 litrů lihoviny) řidiči zajistila.

Hned následující den na silnici II/607 u Chomutova zastavili celníci ke kontrole bílé dodávkové vozidlo Peugeot Boxer s tuzemskou registrační značkou. "Při kontrole nákladového prostoru byly nalezeny čtyři plastové kanystry s 95 litry minerálních olejů, tedy motorové nafty. Sedmačtyřicetiletý muž nedokázal prokázat její řádné zdanění nebo oprávněné nabytí za ceny bez daně, a tak hlídka nadlimitní množství, které činilo 75 litrů pohonných hmot ve třech plastových barelech, zajistila," pokračuje Svejkovský.

Zajištěné nadlimitní množství vybraných výrobků propadne ve prospěch státu. Oba muži budou muset celnímu úřadu uniklou spotřební daň doplatit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru