Práce na bývalé ubytovně v Čelakovského ulici pokračují
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Byty pro seniory a potřebné profese buduje město v bývalé ubytovně v Čelakovského ulici. Zastupitelé schválili uzavření potřebné smlouvy o úvěru.

Zastupitelstvo města souhlasilo s uzavřením smlouvy o úvěru z programu Výstavba pro obce – Výzva č. 2/112/2019 – na pořízení dostupných bytů, dostupných domů a smíšených domů a smlouvy o poskytnutí dotace z programu Výstavba pro obce – Výzva č. 1/112/2019 – na pořízení sociálních bytů, sociálních domů a smíšených domů.

Dotace na sociální byty činí 16 075 497 Kč, úvěr na dostupné byty 14 891 795 Kč. Fixní úroková sazba bude stanovena dle SFPI dne 1. 4. 2022 a snížená o 0,5 %. Předpokládané zahájení provozu domu Čelakovského je prosinec 2022.

Cílem rekonstrukce objektu je vytvoření 33 nových bytů – 16 z nich bude určeno primárně pro sociálně slabé seniory, zbylých 17 bude pro občany vykonávající potřebné profese (zaměstnanci IZS, škol či domovů pro seniory).

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru