Zdevastované objekty ve Sklářské ulici čeká demolice. Hrozí jejich zřícení
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Z důvodu hrozícího zřícení půjdou k zemi dva objekty v ulici Sklářská. Předpokládané náklady demolice jsou téměř 4 000 000 Kč.

Radní schválili rozpočtové opatření OMOSRI a FO ve výši 4 000 000 Kč. Finance převedly do oddělení přípravy a realizace investic do položky Na případné demolice. Odbor územního plánování a stavebního řádu vydal rozhodnutí o neodkladném odstranění stavby objektu v ul. Sklářská č. p. 1615/24 na pozemku p. č. 342 a stavby rodinného domu ul. Sklářská č. p. 2188/26 na pozemku p. č. 341. Odstranění stavby mělo být provedeno do 31. 3. 2022.

S ohledem na skutečnost, že vlastníci objektů nařízené demolice neprovedli, OÚPSŘ, jako příslušný správní exekuční orgán, nechal zpracovat projektové dokumentace bouracích prací, výkazy výměr a rozpočty, které byly následně předány právnímu odboru magistrátu k provedení výběrového řízení na zhotovitele bouracích prací obou objektů v ul. Sklářská.

V návaznosti na výše uvedené je nutné zajistit finanční prostředky na realizaci demoličních prací a dalších s tím souvisejících činností. Předpokládané náklady jsou 4 000 000 Kč. Na základě výběru zhotovitele vydá OÚPSŘ v souladu se správním řádem exekuční příkaz k provedení exekuce, a to odstranění obou havarijních objektů, které hrozí zřícením. Následně bude předáno staveniště zhotoviteli a zahájeny demoliční práce.

Předpokládané náklady:

  • zhotovitel – 3 490 000 Kč + rezerva,
  • technický dozor stavebníka a autorský dozor – 170 000 Kč

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru