Agresivní muž poničil služební vozidlo strážníků, pak se před nimi dal na útěk
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Dne 24.8.2022 ve 23.45 hod., byl na žádost operačního střediska městské policie proveden výjezd strážníků do ulice Purkyňova, kde se dle oznámení měl nacházet agresivní muž, který poničil služební vozidlo městské policie.

Po příjezdu hlídek na místo bylo od přítomné hlídky Policie ČR zjištěno, že neznámý pachatel poškodil služební vozidlo strážníků a z místa utekl. Na žádost Policie ČR byla provedena kontrola přilehlých ulic, kde v ulici Kolárova byla hlídkou spatřena osoba, odpovídající popisu muže, který měl poškodit služební vozidlo městské policie. Hlídka ze skupiny operačního zákroku muže vyzvala k prokázání totožnosti, ale ten se dal okamžitě před strážníky na útěk.

0109mpulkz1

Foto: MP Ústí nad Labem

Hlídka muže začala pronásledovat, přelezl plot do přilehlé zahrady a na výzvy strážníků k zastavení nijak nereagoval. V tuto chvíli se na místo dostavila i hlídka Policie ČR a vydala se muže pronásledovat do zahrady. Hlídka strážníků si přes radiostanici přivolala nejbližší hlídku strážníků a společně se obě hlídky přemístily do ulice Puškinova, kde byl spatřen muž, který přelézal přes bránu u jednoho z domů.

V tomto momentě muže hlídka opětovně vyzvala k zastavení, ale ten ani tuto výzvu nerespektoval a chtěl pokračovat v útěku do sousedící zahrady. Z tohoto důvodu hlídka za použití donucovacích prostředků hmatů, chvatů muže uchopila za ruce a stáhla ho přes bránu na zem. Nakonec dotyčný muž skončil na zemi ve služebních poutech. Použitím donucovacích prostředků nedošlo k žádné újmě na zdraví ani škodě na majetku. Poté byl dotyčný předán hlídce Policie ČR k dalším úkonům.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru