Slunci se nebude dařit ani v dalších dnech, kromě inverze i kvůli dešti
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Stejně jako my na tom byly statisíce až miliony lidí. Mlhy a nízké stratovité mraky na přelomu týdne sužovaly relativně velkou část evropského kontinentu. Neděle navíc byla docela chladná, respektive nejvyšší odpolední teploty se ve většině případů zastavily v rozmezí 3 až 6 °C.

Například v Reykjavíku, hlavním městě Islandu, měli až 13 °C, na severu Skandinávie, za polárním kruhem, se dočkali až 9 °C. Sluníčko by přišlo vhod, jenomže k tomu je potřeba studený kontinentální vzduch, který zatím zůstává nedostupným zbožím.

Spásné, byť rozhodně ne tolik, by bylo i čerstvé západní oceánské proudění. Naneštěstí ani to není na skladě. A proto počasí zůstane u jihozápadního větru a tím pádem u mlh a nízkých stratovitých mraků s tím, že později sáhne také po dešťových kapkách, které doručí až na vrcholky Krušných hor.

15. listopadu: Od rána až do večera mlha, zatažená obloha nebo obojí. Denní maxima okolo 4 až 8 °C.

16. listopadu: Po celý den velká oblačnost, odpoledne a večer i se slabým deštěm. Denní maxima okolo 3 až 7 °C, ranní minima kolem 6 až 2 °C.

17. listopadu: Ani Den boje za svobodu a demokracii nepřinese změnu. Čili sluneční paprsky žádné, ojediněle přeháňky. Denní maxima okolo 4 až 8 °C, ranní minima kolem 6 až 2 °C.

Trochu života do toho umírání: Přestože je víkend 19. a 20. listopadu ještě daleká budoucnost (z perspektivy předpovědí počasí), vypadá to na vpád studeného kontinentálního vzduchu z východní Evropy. Třeba neděle, poslední neadventní, by nabídla denní maxima okolo 1 až 5 °C, ranní minima kolem 2 až -5 °C (na východě republiky až -10 °C) a hlavně vymetenou oblohu.

Když už jsme naťukli ten adventní čas, tak aktuální podoba denních maxim na neděli 27. listopadu je okolo 5 až 9 °C a k tomu hodně mraků se slabými dešťovými přeháňkami... Ať chcete, nebo ne, ono to stejně přijde. Myšlen je samozřejmě mráz a sníh. Kdoví, možná letos konečně zažijeme krásné mrazivé a především zasněžené Vánoce (ve svetrech u podchlazených radiátorů).

Ne, ne, já nemusím, já už ho vidím!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru