Policisté při kontrolách zastavili přes tři stovky vozidel. Na vysokou rychlost doplatil každý šestý řidič
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - V pátek 9. prosince proběhla celorepubliková dopravní akce, do které se na území Ústeckého kraje zapojilo celkem 27 policistů. Policisté zastavili a zkontrolovali přes tři stovky vozidel a spáchání dopravního přestupku řešili celkem u 71 řidičů a spolupasažérů.

Nejčastěji porušili řidiči nejvyšší povolenou rychlost a to celkem v 51 případech. Mezi dalšími častými prohřešky byla jízda s vozidlem, které vzhledem k technickému stavu nemělo na silnicích co dělat. Behěm kontrol nebyl žádný z řidičů pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky.

"Na místě bylo blokovou pokutou vyřešeno 65 přestupků a zbývajících 6 přestupků bylo oznámeno na příslušný správní úřad k dalšímu projednání. Na blokových pokutách vybrali policisté téměř čtyřicet tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Pavla Mašínová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru