Dcera prezidenta přivezla ocenění pro skvělou lékařku a prohlédla si jednu z nemocnic Krajské zdravotní
Primářka Marta Vachová, ředitel soutěže David Novotný a Kateřina Zemanová. Foto: Oldřich Hájek
Ústí nad Labem

Teplice - Primářka Neurologického oddělení a vedoucí Centra pro léčbu roztroušené sklerózy teplické nemocnice Marta Vachová se stala Andělem mezi zdravotníky 2022. V areálu Nemocnice Teplice převzala šek v hodnotě 100 tisíc korun pro neurologické oddělení, který je součástí ocenění. Slavnostního předání šeku se ujala dcera prezidenta republiky Kateřina Zemanová, která převzala nad letošním ročníkem soutěže záštitu.

"Celé naše pracoviště, celé RS centrum Nemocnice Teplice, poskytuje naprosto nadstandardní péči nejenom od lékařů, ale máme skvělé sestřičky, máme skvělou sanitářku, sociální pracovnici, fyziotereapeutky, bez těch by to nešlo. Dnes multioborová spolupráce v péči o jednoho pacienta, který je středobodem našeho úsilí, je nesmírně důležitá," uvedla Marta Vachová.

"Anděl mezi zdravotníky vznikl jako projekt velkého poděkování zdravotníkům. Ze začátku jsem přemýšlel jak to udělat, abych obsáhl s oceněním velkou část zdravotnických profesí. A vytvořil jsem projekt Anděl mezi zdravotníky, kde se děkuje lékařům, pečovatelům, záchranářům, medikům, ale i lékárníkům a zdravotním sestřičkám. A vždycky se jich hlásí stovky," vysvětluje David Novotný, ředitel soutěže Anděl mezi zdravotníky.

Do úplného konce soutěže se ale probojuje jen dvanáct nejlépe hodnocených finalistů. A úplný vítěz je jen jeden.

"Je to velký úspěch, že někdo z našich řad je schopen uspět v této konkurenci a získat toto ocenění. Invence paní primářky penetruje všemi sedmi nemocnicemi Krajské zdravotní a i ostatními nemocnicemi, které v Krajské zdravotní nejsou," hodnotí Petr Malý, generální ředitel Krajské zdravotní.

Nadační fond Miloše Zemana věnoval neurologickému oddělení sto tisíc korun. Použité budou na jeho další vylepšení. Symbolický šek nyní předala oceněné primářce dcera prezidenta České republiky. "I když jsem fandila paní primářce Vachové, tak bych byla nejradši, kdyby ceny mohli dostat všichni," uvedla Kateřina Zemanová, která šek od Nadace prezidenta republiky Miloše Zemana přivezla. V doprovodu primářky Marty Vachové se poté podívala na oddělení, kde oceněná lékařka pracuje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru