V Ústeckém kraji jsou kvůli ledovce desítky zraněných lidí. Havarovalo i šest sanitek
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ústecký kraj od pondělního odpoledne zužuje ledovka, která nadměrně zaměstnává záchranáře napříč Ústeckým krajem. Od pondělní 14. hodiny do půlnoci realizovali záchranáři Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje (ZZS ÚK) 248 výjezdů k pacientům. K úterní 15. hodině záchranka vyjížděla v Ústeckém kraji celkem k 614 pacientům, přičemž 151 pacientů bylo ošetřeno pro úrazy způsobené v souvislosti s ledovkou. Informuje o tom mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje Prokop Voleník.

Zdravotnické operační středisko krajské záchranky přijalo za uvedené období 1271 hovorů na tísňovou linkou. Záchranáři také zasahovali u hromadné dopravní nehody u Lubence, která si vyžádala 38 zraněných.

V důsledku nadměrného navýšení volání na tísňovou linku muselo být personálně posíleno Zdravotnické operační středisko ZZS ÚK. Ledovka také komplikuje samotnou práci záchranářů. Při cestě k pacientům došlo k šesti nezávažným nehodám sanitních vozů. V některých oblastech Ústeckého kraje museli záchranáři použít vlastní posypový materiál, aby se dostali od sanitního vozu k pacientům.

Petr Bureš, ředitel krajské záchranky k situaci uvedl: „Velmi oceňuji nasazení záchranářů a operátorů Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, díky kterým je poskytována přednemocniční neodkladná péče na vysoké úrovni i při takovém zatížení“.

Dále uvedl, že k zvládnutí této mimořádné události přispívá také bezproblémové předávání pacientů ve zdravotnických zařízeních a spolupráce se složkami Integrovaného záchranného systému, které pomáhají s transportem pacientů do sanitních vozů.

Záchranáři apelují na obyvatele Ústeckého kraje, aby z domova vycházeli pouze v nezbytných situacích. Meteorologové vydali výstrahu před dalším mrznoucím deštěm na území Ústeckého kraje, která platí od středečních osmi do 13 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru