Muži se vymstilo zaslání erotického videa. Naposílal desítky tisíc, aby ho nikdo neviděl
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Chomutov - Případem vydírání, který byl oznámen v tomto měsíci, se zabývají policisté z obvodního oddělení na Chomutovsku. Na policii se obrátil muž středního věku, který zřejmě naletěl podvodníkovi.

Dotyčný se podle svých slov na sociální síti seznámil s osobou, která zde vystupovala jako žena. Začal si s ní dopisovat a po nějaké době mu poslala několik erotických videí. Jedno své erotické video jí pak na oplátku poslal i zmíněný muž. "To se však ukázalo jako veliká chyba. Neznámý pachatel totiž muže v souvislosti se zaslaným videem začal vydírat. Chtěl po něm peníze s tím, že pokud mu je odmítne posílat, poskytne toto video jeho partnerce a přátelům. Muž tedy raději požadované peníze začal podle pokynů neznámého posílat, čímž přišel již o desítky tisíc korun," uvedla mluvčí policie Miroslava Glogovská.

Pokud policisté neznámého pachatele dopadnou, hrozí mu v případě prokázání viny za spáchání trestného činu vydírání až čtyřletý trest.

"V této souvislosti varujeme občany, aby pečlivě zvážili zasílání jakýchkoli materiálů (videí, fotografií) s citlivým obsahem komukoli. Jakmile totiž takové video zašlete, již není ve vaší moci ovlivnit, co se s ním bude dít, a zda ho někdo zneužije například právě k vydírání vaší osoby, nebo zda se video či fotografie posléze neobjeví například zveřejněné na internetu apod," dodala mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru