Piškoty, pamlsky, maso nebo zvířecí salámy. Do útulků pro opuštěná zvířata přišel Ježíšek
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Nejenom lidé, ale i zvířata můžou slavit Štědrý den. Majitelé svým miláčkům vždy něco pod stromeček nadělí. Ne všechna zvířala ale mají to štěstí, že tráví Vánoce se svými páníčky. Jaký byl 24. prosinec v útulcích pro opuštěná zvířata?

"24. prosinec je, co se týká péče, den jako každý jiný. Pejsky vyvenčíme, uklidíme jim kotce, pak je opět venčení a nakonec krmení," řekl provozovatel Útulku pro opuštěná zvířata v Jimlíně David Kubalík. Kromě klasické stravy ale dostali psi i něco na přilepšenou. "Na Vánoce dostali psí salámky, aby měli nějakou dobrotu, když byl ten Štědrý den," vysvětlil David Kubalík.

Podobné je to i jinde. Například v Psím domově v Řepnicích dostali psi i kočky vařené maso. "Sehnali jsme levné maso a i lidé nám nějaké přinesli, máme velký kotel, tak jsme ho zvířátkům uvařili, aby měli také hezké Vánoce," řekla majitelka útulku Miluše Maskulanisová. Kromě masa dostali psy a kočky také piškoty a pamlsky. "Zvířátka taky u nás dostávají slavnostní krmení i druhý den, to co jim Ježíšek nadělil," doplnila majitelka útulku.

V Psím domově ale nezapomínají i na ostatní. "Ovce dostaly jablka a mrkev, také ptáčci mají plná krmítka a nakoupili jsme i lojové koule. Myslíme na všechny, nejenom na psy a kočky." dodala Miluše Maskulanisová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru