Zlodějka se vrátila na místo činu, prodavačky ji ale poznaly. Z prodejny rychle utekla
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V úterý 14. února krátce po poledni telefonovala na tísňovou linku městské policie pracovnice o OC Fórum, která operátorovi nahlásila, že v jejich provozovně se nacházela žena, která je důvodně podezřelá, že zde před dvěma dny odcizila zboží v hodnotě 5 000 Kč.

Prodavačky se dotyčnou pokoušely zadržet, ale té se podařilo z prodejny utéci. Dále operátorovi udala popis podezřelé ženy a její oblečení které měla na sobě. Strážníci operačního střediska začali na kamerách pátrat po popisované ženě, kterou se jim podařilo zaznamenat v prostoru Mírového náměstí, jak nastupuje do trolejbusu. Operátor se na trolejbus zaměřil a začal na obrazovce sledovat jeho trasu. Na Lidickém náměstí si všiml sledované ženy, která z dopravního prostředku vystoupila a krátce se schovala v křoví. Poté se přesunula do prostoru fontány, kde si zapálila cigaretu.

Operátor tuto situaci nahlásil nejbližší hlídce strážníků, která dotyčnou zadržela ve spolupráci s operátory MP, kteří zde kontrolovali funkčnost kamerových bodů. Posléze byly namísto dopraveny prodavačky ze zmiňované prodejny OC Fórum, které zdrženou označily jako pachatelku krádeže. Své tvrzení doložily záběry z jejich kamerového systému. V době zadržení měla dotyčná při sobě pouze tašku, která byla upravená tak, aby prošla přes kontrolní bránu. Na místo byla přivolána hlídka Policie ČR, která od strážníků získala popis celé události. Případ bude řešit příslušný správní orgán.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru