Na Kamila dostaví se oblaka. Pěkným dnům je konec, zatáhne se a ochladí
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Každý, kdo doufal, že počasí, které panovalo ve středu a ve čtvrtek, vydrží alespoň do neděle, bude zklamán. Vliv anticyklóny, kterou Němci pojmenovali Hazel, totiž zeslábne, respektive se o český, vlastně celý středoevropský vzdušný prostor a nejen ten popere s cyklónou jménem Askan, která během pátku a soboty přejde přes Skandinávii a Pobaltí.

Přižene se od severu, z Arktidy, a protože víme, že nad rovníkem vzduch v anticyklónách proudí ve směru hodinových ručiček a v cyklónách naopak, tak je jasné, co nás čeká a nemine. Ano, čistokrevný severák, přesněji řečeno příliv chladného, původem arktického vzduchu (cestou se pravda krapet prohřeje). Ochladí se a ani v nížinách to sněhové vločky nebudou mít moc těžké. Nicméně to vypadá, že těch sněhových vloček moc nebude. Hazel se přece jen nezapře.

Čtvrteční odpoledne do Děčína, Chomutova, Mostu, Teplic, Ústí nad Labem atd. přineslo 9 až 11 °C. O prvním víkendu meteorologického jara s takovými teplotami počítat nemůžeme. Ne nadarmo se říká březen, za kamna vlezem, že?

3. března: Do východu slunce (cca 6:45) celý Ústecký kraj, nebo jeho značnou část, obsadí nízká oblačnost. Rozpustí se až někdy po obědě, někde až k večeru, takže oproti středě i čtvrtku podstatné zhoršení (zlepšení, milujete-li oblačnost). Každopádně srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 7 °C, ojediněle až 8 °C.

4. března: Po převážně bezoblačné noci plné hvězd se nad ránem modré oblohy nedočkáme, poněvadž se ještě před východem sluníčka od severozápadu zatáhne a už neroztáhne. V Krušných horách by se mohly objevit slabé sněhánky, jinde s největší pravděpodobností srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 7 °C, nejnižší ranní teploty kolem 0 až -4 °C.

5. března: Oblačnosti na rozdávání, k tomu nějaká ta sněhánka, a to ve všech nadmořských výškách s tím, že v polohách pod 400 m n. m. se přes den (po relativně chladném ránu a před relativně chladným večerem) mohou objevit dešťové kapky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 0 až 4 °C, sporadicky až 5 °C, nejnižší ranní teploty nejčastěji kolem nuly, ve vyšších polohách kolem -2 až -4 °C.

6. března: Pro někoho hnus, pro někoho nádhera, ale na začátku nového týdne se zřejmě slunečních paprsků nedočkáme. Oblačno až zataženo s minimální, spíše žádnou srážkovou činností, nejvyšší odpolední teploty okolo 1 až 5 °C a nejnižší ranní teploty kolem -3 až 1 °C. Takové je pondělní počasové menu.

Dlouhodobé výhledy v tuto chvíli s příchodem slunečného a teplotně nadstandardního počasí nepočítají. Opak je pravdou, neboť se domnívají, že první polovina března s modrou oblohou pošetří a že bude teplotně podprůměrná, s možností sněhové pokrývky i v nížinách. Stejně nakonec bude všechno jinak, není-liž pravda? :-)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru