VIDEOREPORTÁŽ: Nový přístroj pro počítačovou tomografii začal sloužit v další nemocnici Krajské zdravotní
Foto: KZ
Ústí nad Labem

Teplice - Krajská zdravotní (KZ) pokračuje v obnově zdravotnické techniky ve svých nemocnicích. Jednou z priorit je zajištění kvalitní a dostupné zdravotní péče ve zdravotnických zařízeních, která KZ spravuje. Ke stěžejním předpokladům pro naplňování tohoto cíle patří postupná obměna, modernizace zdravotnické techniky. Aktuálně v Nemocnici Teplice zahájila provoz nového přístroje pro počítačovou tomografii (CT). V posledních měsících došlo k plánované výměně přístroje v nemocnicích v Rumburku a Litoměřicích.

„CT přístroj v Teplicích je po Rumburku a Litoměřicích třetí, který Krajská zdravotní pořídila díky možnosti financování z výzvy REACT-EU 98. Stál 18,4 milionu korun a máme k němu zajištěn pozáruční servis v délce 6 let tak, abychom životnost přístroje, která je plánována na 8 let, měli pokrytou. Kvalitní techniku pro počítačovou tomografii potřebujeme pro zajištění iktového programu, jehož výsledky máme v Ústeckém kraji nejlepší v České republice,“ uvedl generální ředitel Kajské zdravotní MUDr. Petr Malý, MBA. Podle slov ředitele společnosti se ukázalo velkou výhodou, že za pracoviště, kde právě probíhala obměna přístroje, převzaly pacienty k vyšetření další nemocnice KZ.

https://www.youtube.com/watch?v=OGgGCBFpNVQ

„Jsem velice rád, že pokračuje obnova přístrojového vybavení v teplické nemocnici. Chtěl bych poděkovat kolegům z okolních nemocnic, že během výměny CT přístroje se postarali o pacienty z naší spádové oblasti – jak v rámci iktového programu, tak v případě dalších vyšetření, hlavně hospitalizovaných pacientů. Nesporná výhoda klíčové role Krajské zdravotní v zajišťování zdravotní péče v Ústeckém kraji se ukazuje například při dočasném odstavení části operačních sálů ústecké Masarykovy nemocnice v souvislosti s její probíhající dostavbou, kdy se ústečtí pacienti operují v teplické nemocnici,“ připomněl její ředitel MUDr. Tomáš Hrubý.

„Počítačová tomografie je sofistikovanější než klasické rentgenové vyšetření. Využívá měření absorbce rentgenového záření. A každá nová generace těchto přístrojů se zaměřuje na to, pokud jde o dávku záření, aby pacienta šetřil. Každé nové CT je také propracovanější, rychlejší, ať už jde o techniku nebo software. Doufám, že s novým strojem přicházejí větší intervaly pro servis. A také, že oněch 12 tisíc pacientů, které jsme měli v roce 2022, vyšetříme i letos, a to s vyšším komfortem,“ řekl primář radiodiagnostického oddělení MUDr. Přemysl Pavelčík.

Nový tomograf Aquilion PRIME SP je od firmy Canon, který nahradil od roku 2014 sloužící přístroj Optima CT 660 výrobce GE HealthCare, byl pořízen za cenu 18 392 000 Kč včetně DPH. Investice byla financována z 98. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) – projekt „REACT-EU 98 – Rekonstrukce Porodnice a přístrojové vybavení nemocnice Teplice“, číslo projektu: CZ.06.6.127/0.0/0.0/21_121/0016337.

Moderní přístroj pro počítačovou tomografii se řadí mezi špičkovou zdravotnickou techniku určenou pro jedno ze základních vyšetření pacienta v oboru radiologie. CT přístroj je umístěn na Radiodiagnostickém oddělení – pavilon E, 1. NP, Duchcovská 53, 415 29 Teplice.

Teplická nemocnice má celookresní spádovost pro téměř 130 000 obyvatel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru