Žádný zázrak: Velikonoce budou chladnější a zamračenější než Nový rok
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Zelený čtvrtek (6. duben) nás moc nezahřeje. S nejvyššími odpoledními teplotami nejčastěji okolo 7 až 9 °C ani nedýchne na záda Novému roku, který, jak si možná ještě pamatujete, „vysaunil“ severozápadní Čechy až na 15 až 16 °C (Dobroměřice 15,1 °C, Tušimice 15,4 °C, Deštnice 16,2 °C atd.). Slunečních paprsků se sice dočkáme, ale v době přibližně mezi 11:00 až 17:00 SELČ nám je tak trochu „čornou“ mrakoví chmatáci (polojasno až oblačno). Deštníky však klidně nechte zaparkované ve skříni, nebudou potřeba.

Velký pátek (7. duben) začne perfektně uklizenou neboli jasnou oblohou (ve východní polovině Česka ne). V celých severozápadních Čechách (Ústeckém kraji) jasná obloha vydrží do asi 5:00 až 10:00 SELČ, respektive od cca 5:00 SELČ se od východu postupně zatáhne (tedy nejdříve ve Šluknovském výběžku a nakonec v okresech Chomutov a Louny). Se srážkami to numerické modely vidí následovně: Ve večerních hodinách (po západu slunce) nepřekvapí slabé sněžení, v nížinách i déšť. K tomu nejvyšší odpolední teploty opět převážně okolo 7 až 9 °C a nejnižší ranní teploty kolem 0 až -2 °C, na horách až -5 °C.

Bílá sobota (8. duben) skutečně bílou? Podle jednoho nejmenovaného numerického modelu, hlásícího se k české národnosti, lze plus minus od 6:30 do 12:00 SELČ počítat se sněžením, přechodně až hustým, a to ve všech nadmořských výškách. Požil tento nejmenovaný numerický model nejednu kapku alkoholu, nebo je prostě blbej jak tágo? Je totiž jediným numerickým modelem, který v ranních a dopoledních hodinách vidí přehlídku sněhových vloček, byť v nížinách mokrých. Kdoví, třeba opravdu zažijeme kouzlo Bílé soboty... S největší pravděpodobností ne a maximálně lehce sprchne, zdali vůbec. Každopádně mraků až až, takže sluneční brýle nechte doma. Nejvyšší odpolední teploty okolo 6 až 8 °C, sem tam až 9 °C, nejnižší ranní teploty kolem 3 až 1 °C. Prej ranní a dopolední chumelenice, no to určitě...

Boží hod velikonoční (9. duben) se obejde bez sluníčka a nepřekvapí pár dešťových kapek (v Hřensku i na Klínovci). Nejvyšší odpolední teploty okolo 8 až 10 °C, snad až 11 °C, a nejnižší ranní teploty kolem 5 až 3 °C.

Velikonoční pondělí (10. duben) se ponese ve znamení polojasné oblohy a nejvyšších odpoledních teplot okolo 12 až 14 °C, teoreticky až 15 °C. K ránu kolem 6 až 4 °C.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru