„Jste učitel, měl jste děti chránit. Ne je zneužívat!“ vyslechl si od soudce bývalý učitel
Foto: redakce
Ústí nad Labem

Teplice – Okresní soud v Teplicích ve čtvrtek ukončil proces s bývalým učitelem základní školy a biskupského gymnázia v Bohosudově. Muž rozsudek přijal, možnosti odvolání se vzdal i státní zástupce. Rozsudek je tak pravomocný.

Jednačtyřicetiletý pedagog pochází z Meziboří a vystudoval gymnázium v Litvínově. Po vysokoškolských studiích začal učit na zmíněné škole v Bohosudově. V letech 2013 až 2020 se dopustil sexuálního obtěžování u tří dívek, k čemuž se při prvním soudním stání plně doznal.

Obžalovaný několikrát vyslovil lítost a omluvil se všem, koho se případ dotknul, soudce nicméně neobměkčil. „To, že jste pedagog, který má děti vychovávat a chránit, je vám spíše k tíži, protože jste svého postavení zneužil,“ uvedl během líčení soudce Jaroslav Malchus. Obžalovanému také zdůraznil, že si dosud plně neuvědomuje, jak moc negativně ovlivnil život jedné z poškozených, se kterou měl dlouhodobý vztah: „Nemusí se to projevit hned, ale až po letech při dalších jejích partnerských vztazích.“

Obžalovanému Miroslavu L. nakonec soud vyměřil 28 měsíců ve vězení s ostrahou. Po dobu šesti let se navíc nesmí dotyčný zapojit do žádné pedagogické či vychovatelské činnosti, kde jsou osoby mladší 18 let.
Soudce při čtení rozsudku připomněl, že dotyčný zneužil tři dívky, přičemž ani jedné v době činu nebylo ještě 15 let. „Nejmladší dívce bylo dokonce 11 let, když jste s ní navázal kontakt,“ zdůraznil soudce. Čtvrtá dívka poukázala na určitý nátlak, nicméně nepodlehla.

Obžalovaný se v prvních třech případech doznal v plném rozsahu. Při svém jednání na školních i mimoškolných akcích měl po dívkách vyžadovat masáže, orální i anální sex, dívky mu zasílaly v soukromé konverzaci své obnažené snímky. S jednou z dívek měl pedagog vztah dlouhodobý, přetrval ještě několik týdnů po zahájení vyšetřování. Trestní oznámení podala škola, poté, co dívky na jednání pedagoga upozornily.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru