OBRAZEM: Dva roky od zkázy! Obec v Ústeckém kraji si připomněla výročí, kdy ničivá bouře pustošila vesnici
Stebno po dvou letech od bouře. Foto: Laurencia Helásková
Ústí nad Labem

Stebno - 24. června 2021 je datum, který by mnoho obyvatel Stebna nejraději vymazalo z kalendáře. Ten den přišla do obce prudká bouře a brala vše, co jí stálo v cestě - střechy, ploty, kácela stromy, zničila úrodu. Včera si místní připomněli smutné dvouleté výročí od ničené zkázy.

Bouře napáchala milionové škody. Jak to tehdy na místě vypadalo si můžete připomenout ZDE.

 S následky se obec potýkala ještě několik měsíců. Dnes už je většina poškozených domů opravena. Zbývá ještě dát do pořádku střechu místního kostela.

Na akci, která byla zároveň i zahájením léta, vystoupila kapela Blue Job Band a Cobblestone. Nechybělo ani zábavné odpoledne věnované dětem. Pro ty byly připraveny soutěže, tanec a nakonec i oblíbená hasičská pěna.

Stebno nebylo jedinou obcí, kde bouře řádila. Poničena byla například i vesnička Blatno.

Z archivu: Videoreportáž po bouři

https://www.youtube.com/watch?v=dgKP-IOvu-U

Foto, jaro 2023

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru