Vedro, vedro a zase vedro. V platnosti je výstraha před vysokými teplotami, hrozí přehřátí a dehydratace
Nezapomeňte dopřát pravidelný pitný režim také svým zvířecím kamarádům. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

ČR - Meteorologové vydali výstrahu před tropickými teplotami. Upozorňují na velmi vysoké teploty na sobotu a přidávají varování na vysoké teploty ve východních částech republiky na neděli.

Hrozí velmi vysoká zátěž na lidský organismus, nebezpečí přehřátí a dehydratace. Nebezpečí vybočení a lomů kolejnic kolejové dopravy v důsledku jejich roztažení horkem. Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž a nepobývat na přímém slunci v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata v automobilech zaparkovaných na přímém slunci. Věnovat zvýšenou pozornost malým dětem, starším a nemocným občanům.

Nadále je pro většinu území ČR v platnosti výstraha před nebezpečím požárů. Vzhledem k vysokým teplotám vzduchu a převážně suchému počasí se stupeň nebezpečí vzniku požárů zejména pro západní polovinu území zvýšil na vysoký.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru