Jako z akčního filmu! Zfetovaný řidič zběsile ujížděl policistům, zastavily ho až výstřely
Foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Teplice - Zběsilé honičky po Teplicích byli za plného dopoledního provozu v pátek minulého týdne svědky řidiči projíždějící částí Teplic. Policejní hlídka se totiž pokoušela po vyjetí z parkoviště v ulici Nákladní zastavit vozidlo Škoda Octavia s německými registračními značkami.

Na světelné signály „STOP“ řidič nereagoval, s vozidlem prudce zrychlil a ujížděl před policisty do ulic Spojenecká, Závodní, U Pivovaru, Nákladní, Na Bramši a opětovně do ulice Spojenecká. V ulici Na Hrázi se podařilo policistům vozidlo předjet. Ujíždějící řidič strhl řízení, přičemž narazil do pravé části policejního vozu. Potom začal prudce couvat a naboural do sloupu trolejového vedení. V tom okamžiku vystoupil policista z vozu a dal řidiči jasnou výzvu k zastavení a opuštění vozidla. Ten však toto neakceptoval a rozjel se na policistu. Ten musel ze svého místa uskočit a použil proti pneumatikám auta dva výstřely. Následně již řidič z vozidla vystoupil. Na místě se podrobil drogovému testu, který určil přítomnost opiátů v těle. Navíc se lustrací zjistilo, že má vysloven zákaz řízení do roku 2024. Registrační značky na vozidlo nepatřily a byly spolu s vozidlem v pátrání.

1707autokz1

Foto: Policie ČR

"Řidič putoval do policejní cely a policejní komisař mu sdělil obvinění ze tří trestných činů. Konkrétně maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky a násilí proti úřední osobě. Rozhodnutím soudu putoval 32letý muž do vazby, kde si počká na rozsudek o svém trestu. Zajímavostí je, že stejného řidiče pronásledovali stejní policisté již před 5 lety. Tehdy jim ujížděl v Novosedlicích," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

1707autokz3

Foto: Policie ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru