VIDEO: Romští demonstranti v Krupce provolávali slávu Putinovi a útočili na lidi na balkonech
Fotografie z úterní demonstrace. Ve večerních hodinách už vše probíhalo víceméně v poklidu. Foto: Kuba Zápotocký
Ústí nad Labem

Krupka - Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření z projevu sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka v souvislosti s úterní demonstrací v Krupce. Během protestu někteří demonstranti útočili na lidi na balkonech a provolávali slávu ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi. Ze sídliště se mimo jiné ozývala různá hesla, například "černá síla".

Videozáznamy z demonstrace se objevily na sociálních sítích. "Po vyhodnocení dostupných záznamů, včetně těch na sociálních sítích, jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačení práv a svobod člověka dle § 404 trestního zákoníku. Konkrétní podobu opatření jsme volili na základě předchozích zkušeností se shromážděními, které se uskutečnily v minulých dnech, jež se obešly bez narušení veřejného pořádku a spočívaly ve vyjádření názorů bez rizika vzniku konfliktů. Děním na shromáždění i po jeho skončení se i nadále intenzivně zabýváme. Újmy na zdraví a majetku jsme nezaznamenali a dosud nám nebyly ani hlášeny," uvádí Policie ČR na Twitteru.

Policie se brání nařčení, že na úterní demonstraci zareagovala nedostatečně. Policisté prý nechtěli na místě eskalovat napětí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru