Linka do problémového Mojžíře se zkrátí, nově bude nástup pouze předními dveřmi
Ilustrační foto: DPMŮL
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Statutární město Ústí nad Labem a Městský obvod Ústí nad Labem – Neštěmice ve spolupráci s Dopravním podnikem města Ústí nad Labem (DPMÚL) přistoupí ke změně dopravní obslužnosti do oblasti problémového sídliště Mojžíř. Jde o další krok ve snaze ochránit slušné obyvatele a cestující, řidiče MHD, vozidla Dopravního podniku a zároveň zklidnit situaci v této problémové lokalitě.

Trolejbusová linka číslo 57 je dlouhodobě nejvíce zatížena neplatícími cestujícími a řidiči odmítají ve stávajícím systému na lince jezdit. „Prakticky pokaždé musejí vozy projít generálním úklidem. Řidiči čelí agresi cestujících, jednu z našich řidiček cestující z Mojžíře nedávno poplivali,“ popisuje primátor Petr Nedvědický.

Od pondělí 31. července tak dojde na lince 57 ke zkrácení trasy. Nově bude oblast Mojžíře obsluhována autobusy pouze v úseku mezi zastávkami OD Květ – Mojžíř a zpět. „Věřím, že slušní cestující ocení, že budou cestovat v čistém voze a v bezpečí, byť to pro ně bude znamenat jeden přestup navíc. Obyvatel ostatních částí městského obvodu se změna téměř nedotkne. Dopravní obslužnost z a do Neštěmic bude nadále zajištěna standardně linkou číslo 51, která bude nově doplněna ještě linkou číslo 58 v celodenním provozu ze Skalky na Klíši a zpět,“ říká starostka městského obvodu Ústí nad Labem – Neštěmice Yveta Tomková.

„Z důvodu maximální eliminace cestujících bez platného jízdního dokladu bude na lince platit celodenní nástup předními dveřmi. Na bezpečnost a pořádek ve vozidlech budou dohlížet asistenti přepravy a strážník městské policie. Pro zvýšení ochrany zdraví a majetku bude vozidlo vybaveno kamerovým systémem,“ doplňuje za DPMÚL výkonná ředitelka Simona Mohacsi.

Jízdní řády a další informace budou včas umístěny na dotčené zastávky, k dispozici budou také ve vozidlech, na webových stránkách www.dpmul.cz a sociálních sítích.

Změny v dopravě jsou součástí velkého balíku opatření, která se Mojžíře týkají. Neštěmická radnice dlouhodobě žádala v Mojžíři o zavedení nonstop nástupu předními dveřmi, což je u trolejbusů téměř nemožné, aniž by byl narušen celkový systém dopravy ve městě a návaznost dopravního spojení. „Děkuji zástupcům dopravního podniku a vedení města, že vyslyšeli naše dlouhodobé prosby a volání o pomoc, abychom ochránili slušné cestující. Bohužel jiná cesta už pro Mojžíř není,“ doplňuje starostka Yveta Tomková.

Jedná se souhrnně o tyto změny:

  • linka č. 57 bude jezdit v autobusové trakci, pouze v úseku Mojžíř – OD Květ – Mojžíř,
  • na lince č. 57 bude zaveden celodenní nástup předními dveřmi,
  • autobus bude vybaven kamerovým systémem, pro případ důkazní nouze,
  • v autobuse budou přítomni asistenti přepravy a příslušník městské policie,
  • dopravní obslužnost z/do Neštěmic bude zajištěna standardně linkou č. 51, která bude doplněna ještě linkou č. 58 v celodenním provozu ze Skalky na Klíši a zpět,
  • provoz noční linky č. 41 do Mojžíře bude omezen tak, že všechny spoje od 00:00 do 3:00 hodin pojedou z Neštěmic rovnou na Skalku a první spoj, který by zajistil návoz zaměstnanců na brzké ranní směny bude ve 3:10 ze Skalky přes Mojžíř.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru