Američan sliboval důvěřivé ženě lásku na celý život. Místo vysněného románku přišla o stovky tisíc
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Litoměřice - Neznámý muž navázal vztah prostřednictvím internetové seznamky s šestačtyřicetiletou ženou z Litoměřic, které sliboval lásku a společný život. Důvěřivou ženu následně požádal, zda by jí mohl z Ameriky zaslat balík se šperky a různými nástroji. Zdůvodnil to tím, že chce bydlet a podnikat v Praze.

Poškozená souhlasila a poté byla oslovena údajnou přepravní firmou, která po ní postupně požadovala různé finanční částky za doručení uvedeného balíku. Jednalo se o různé bezpečnostní poplatky, pojištění certifikaci a podobně. Poškozená pak na základě naléhání neznámého muže, který jí sliboval, že po příjezdu do České republiky jí vše vrátí, poslala dle požadavku „přepravní společnosti“ v několika částkách více než 400 tisíc korun.

"Následně dotazem na příslušné orgány zjistila, že byla pravděpodobně podvedena. Případ jsme zadokumentovali pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za což hrozí dosud neznámému pachateli až 5letý pobyt ve vězení," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru