Kraj investuje miliony do škol a vylepší tak jejich zázemí
Rekonstrukce dveří budovy Gymnázia a Střední průmyslové školy Duchcov. Foto: Ústecký kraj
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Většina dětí si v létě na svou školu ani nevzpomene. To ovšem neplatí pro Ústecký kraj. V průběhu prázdnin totiž vrcholí investiční akce do školských zařízení v majetku kraje. Investice za desítky milionů korun zahrnuly výměny oken, dveří, opravy fasád, rekonstrukce elektroinstalací nebo zlepšení přilehlých venkovních prostor budov.

„Ústecký kraj se snaží v letošním roce o rekonstrukci objektů několika školských zařízení. Pěkné a funkční zázemí je zásadní pro kvalitní vzdělávání našich dětí. Rekonstrukce také přispějí ke snížení nákladů na provoz budov. Ušetřené peníze bude možné dále využívat k dalšímu rozvoji krajských institucí, které slouží nejen dětem, ale i široké veřejnosti,“ přiblížil důvody investic Tomáš Rieger, radní pro oblast majetku a investic.

Například výměna oken a dveří na Gymnáziu a Střední průmyslové škole Duchcov patřila ke složitějším akcím. Budova školy je památkově chráněná, což vyžaduje složitější administrativu spojenou se stavebními zásahy. Nová okna a dveře svými rozměry odpovídají původním. Nová okna jsou však kastlového typu a jsou opatřena izolačním dvojsklem na vnějších křídlech, což přispěje ke snížení energetické náročnosti objektu. Celková výše investice činila 27 277 388,14 korun.

O něco snazší bylo odizolování a oprava fasády budovy Dětského domova a Školní jídelny Tuchlov, která zahrnovala i sanační opatření. Investice 17 408 130,04 korun přinese nejen energetickou úsporu, ale zejména významné zlepšení prostředí pro děti využívající toto zařízení.

„V srpnu dojde ještě k finalizaci prací na elektroinstalacích v budově Vyšší odborné školy ekonomické, sociální a zdravotnické, Obchodní akademie, Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy v Mostě. Už před létem se podařilo dokončit výměnu vnitřních instalací a rekonstrukci zdravotně technického zázemí na Střední škole obchodu, řemesel, služeb a Základní škole v Ústí nad Labem. V Ústí nad Labem také zdárně skončila oprava venkovních ploch a oplocení na Speciální základní škole, Mateřské škole a Praktické škole,“ doplnil Tomáš Rieger přehled investic.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru