NAPSALI JSTE NÁM: Radioamatéři dnes vylezou na kopce. Plánují udělat nejdelší spojení mezi sebou
Spojení bude přes dětské vysílačky. Foto: Josef Kalina
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Noční vysílání na radiovlnách vyláká mnoho radioamatérů u nás, ale i Slovensku na kopce s touhou udělat co nejdelší spojení mezi sebou. A to vše na obyčejné dětské radiostanice za pár korun. Vysílání začíná ve 20 hodin a potrvá až do neděle do 8 hodin do rána. Každý, kde se chce připojit, je vítaný.

PMR vysílačky jsou obyčejné levné radiostanice (dětské) dostupné v elektroobchodech, pracují na pásmu 446Mhz a v zástavbě se lze domluvit na vzdálenost cca 1-3 km. Ale radioamatéři, to jsou lidi co se rádi baví po radiovlnách, rádi si zdokonalují dovednosti a mění si zkušenosti ohledně radioprovozu a všeho, co se týká radiostanic jako takových.

Existuje více akcí, které vylákají stovky lidí na kopce s vysílačkou nejen v České republice ale i na Slovensku, například PMR novoroční štafeta a PMR letní štafeta, kterou pořádá kolega z Moravy, a který má volačku Apache (Apač) jedná se o cca 50-90 přihlášených lidí (stanovišť na kopcích u nás i Slovensku) a snažíme se udělat řetěz přes Slovensko, Česko od první až po poslední stanoviště, a to samé zpět k Apačovi.

Druhá akce je právě dnes 12.8. od 20 hodin do rána 13.8. do 8 hodin a jedná se o noční PMR DXing (vysílání) a tak budou opět plné kopce a rozhledny lidí s vysílačkami.

Jde o úžasný koníček a seznámení s tisíci lidmi po radiovlnách. Mimo jiné se dělají setkání s burzami po celé republice.

Pro více informací a zájem se zapojit k naší komunitě přátel radiovln můžete navštívit stánky www.cbpmr.cz.

Josef Kalina alias Candát Děčín

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru